Natalia Gavrilița către Josep Borrell: Integrarea europeană, printre prioritățile noului guvern

  • 11 August 2021 09:25
Natalia Gavrilița către Josep Borrell: Integrarea europeană, printre prioritățile noului guvern

Integrarea europeană se numără printre prioritățile strategice ale noului guvern de la Chișinău. Acesta va întreprinde toate eforturile pentru a dinamiza cooperarea cu UE, dar și pentru a avansa în implementarea Acordului de asociere, concentrându-se pe o serie de reforme, în special cea a justiției și combaterea corupției. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei discuții telefonice cu Josep Borrell, înaltul reprezentant UE pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prim-ministru a accentuat că, printre pașii imediați ai noii guvernări, se numără adoptarea legilor și hotărârilor necesare pentru accesarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare în valoare de 50 de milioane de euro. Este vorba despre modificările pentru îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor și adoptarea noului Cod Vamal.

Natalia Gavrilița i-a mulțumit înaltului oficial european pentru sprijinul și asistența acordată de către  instituțiile UE și statele membre ale UE Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au mai discutat despre finalizarea noii agende de asociere, care va stabili priorități și obiective pentru următorii șapte ani, și care urmează să fie adoptată în cadrul următorului Consiliu de Asociere Republica Moldova – UE. Înaltul oficial european a invitat-o pe prim-ministrul Natalia Gavrilița să efectueze o vizită la Bruxelles la sfârșitul lunii septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău