Natalia Gavrilița către APP: Ne dorim rezultate reale în eliminarea corupției

  • 26 August 2021 14:02
Natalia Gavrilița către APP: Ne dorim rezultate reale în eliminarea corupției

Corupția a ajuns la un nivel atât de înalt în Moldova, încât a devenit principalul impediment în creșterea bunăstării oamenilor. O spune premierul Natalia Gavrilița, care așteaptă rezultate reale în eliminarea corupției. Declarațiile au fost făcute în contextul prezentării noului director al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, colectivului instituției, transmite IPN.

Premierul a menționat că Eugeniu Cozonac are o vastă experiență profesională în managementul mai multor companii mari de tehnologii informaționale din SUA și Marea Britanie. Guvernul are așteptări mari de la APP în ceea ce privește administrarea întreprinderilor aflate în proprietatea statului.

„Avem foarte multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm – Arena Chișinău, concesionarea Aeroportului, Loteria Moldovei ș.a. Trebuie să asanăm aceste întreprinderi, să le facem să lucreze, să le readucem valoarea pe care o pot avea și, prin ele să aducem venituri în bugetul de stat. Vreau să mergem ferm în direcția dezvoltării, să introducem mecanisme eficiente de guvernare corporativă la întreprinderile de stat, să aducem profesioniști la conducerea acestora și să ne mândrim cu rezultatele activității lor”, a spus Natalia Gavrilița, citată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Eugeniu Cozonac a mulțumit pentru încrederea care i-a fost acordată de Guvern și a spus, la rândul său, că va avea o abordare pragmatică în conducerea Agenției, astfel încât să obțină eficiență cât mai mare în activitatea acesteia. „De astăzi începe un capitol nou la APP, sper să fim un exemplu. Vreau să avem o competiție sănătoasă și să fim mândri de ceea ce facem, iar rezultatele activității APP să se reflecte în creșterea bunăstării fiecărui cetățean al țării”, a menționat directorul APP.

Eugeniu Cozonac a fost numit în funcția de director APP din 26 august. Ex-directorul, Ghenadie Țepordei, a fost eliberat din funcție, în baza cererii de demisie, la 9 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău