Natalia Gavrilița a discutat cu moldovenii stabiliți în Marea Britanie

  • 16 Noiembrie 2021 17:02
Natalia Gavrilița a discutat cu moldovenii stabiliți în Marea Britanie

În cadrul vizitei în capitala Marii Britanii, prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei din această țară. Natalia Gavrilița s-a referit la acțiunile întreprinse de Guvern în cele 100 de zile de la învestire, inclusiv la cele care au rolul să încurajeze cetățenii plecați peste hotare să revină acasă și să se implice în derularea reformelor.

Potrivit premierului, o prioritate a Guvernului a fost inițierea unor mecanisme de încurajare a investitorilor și afacerilor, asigurarea digitalizării serviciilor și extinderea spectrului de acte consulare care pot fi obținute online. A fost creat un portal nou  de servicii www.servicii.gov.md,  au fost digitalizate anumite servicii publice și au fost reduse prețurile pentru un spectru de servicii. Totodată, a fost aprobată Legea digitalizării, document care permite gestionarea unei afaceri de la distanță, fiind acceptate semnăturile electronice ale Uniunii Europene.

„În același timp, am început reforma justiției, am promovat legislația cu privire la evaluarea procurorului general. Acum este în proces de discuție publică un proiect de concept care presupune evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor. Vrem să ne asigurăm că cei care sunt responsabili de schemele mari de corupție vor fi deferiți justiției. Inclusiv despre asta am discutat cu autoritățile din Marea Britanie”, a punctat prim-ministrul.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, participanții la eveniment au salutat măsurile întreprinse de Executivul de la Chișinău și și-au exprimat încrederea că schimbările anunțate în programul de guvernare vor fi realizate rapid și eficient, în interesul cetățenilor din țară, dar și a celor care se află peste hotare. Totodată, participanții au cerut Guvernului să asigure mai multe măsuri de protecție a moldovenilor stabiliți peste hotare și să asigure recunoașterea permiselor de conducere obținute pe teritoriul țării noastre în Marea Britanie.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a aflat în Marea Britanie cu ocazia  desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
2
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău