Natalia Gavrilița a cerut Agenției Moldsilva și Ministerului Mediului să demareze toate procedurile necesare pentru ca ajutorul de 130 mii de metri cubi de lemn acordat de România să ajungă cât mai repede pe piața din R. Moldova

  • 05 Octombrie 2022 16:48
Natalia Gavrilița a cerut Agenției Moldsilva și Ministerului Mediului să demareze toate procedurile necesare pentru ca ajutorul de 130 mii de metri cubi de lemn acordat de România să ajungă cât mai repede pe piața din R. Moldova

Premierul Natalia Gavrilița a cerut Agenției Moldsilva și Ministerului Mediului să demareze toate procedurile necesare pentru ca ajutorul de 130 mii de metri cubi de lemn acordat de România să ajungă cât mai repede pe piața din Republicii Moldova, transmite Radio Chișinău.

Totodată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița a adus mulțumiri Guvernul României pentru acest sprijin.

 „Guvernul României astăzi a aprobat furnizarea a 200 de mii de metri steri de lemn (130 de mii de metri cubi, n.r.). Noi suntem foarte recunoscători guvernului României pentru toată colaborarea pe care o avem. Este un alt nivel de cooperare în ultimul an și vă rog Moldsilva Ministerul Mediului să vă asigurați că facem toate procedurile necesare pentru ca acest lemn să ajungă cât mai repede pe piața Republicii Moldova. Este un semnal foarte bun pentru cetățeni și vă rog să nu ezitați să solicitați concursul meu în luarea deciziilor pentru ca acest proces să nu fie tărăgănat”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

În același timp, Natalia Gavrilița a menționat  că autoritățile vor supraveghea ca în această perioadă să nu aibă loc defrișări ilegale.

Eu știu că avem mai multe petiții și semnale că se întâmplă tăieri ilegale, de aceea vreau să comunic oamenilor că noi discutăm cu câteva organizații despre posibilitatea monitorizării pădurilor până la fiecare pom cu imagini din satelit și astfel vedem în timp real dacă au loc defrișări ilegale. Aceste tehnologii noi durează până sunt integrate în procesul de luare a deciziilor, dar suntem hotărâți să asigurăm că această iarnă nu va duce la defrișări, pentru că noi dimpotrivă, vrem să împădurim țara, vrem să creștem suprafețele împădurite”, a mai declarat Natalia Gavriliță. 

                                                                                                             

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău