Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhanek

  • 11 Septembrie 2021 12:23
Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhanek

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhanek, aflat într-o vizită oficială la Chișinău.

Natalia Gavrilița a mulțumit statului ceh pentru asistența acordată Moldovei în combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Echipamentele de protecție oferite în februarie 2021, la fel ca și paturile oferite unităților de terapie intensivă din raioanele Călărași și Căușeni, au contribuit la asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cetățenii din țara noastră.
 
Prim-ministrul și-a exprimat recunoștința și pentru decizia recentă a Republicii Cehe privind recunoașterea certificatelor naționale de vaccinare ale Republicii Moldova - o măsură importantă pentru mobilitatea între cele două țări. Prim-ministrul Gavrilița a mulțumit și pentru bursele de studii oferite tinerilor moldoveni în universitățile din Cehia, se arată în comunicat.
 
”Integrarea europeană este prioritatea strategică a noului guvern. Ne-am angajat să depunem toate eforturile necesare pentru a aduce un nou impuls cooperării noastre cu UE și pentru a realiza progrese semnificative în aplicarea Acordului de asociere. Planificăm să ne concentrăm pe o serie de reforme care sunt cruciale pentru cetățeni, dar și pentru relațiile noastre cu UE. O prioritate pentru noi în dialogul cu UE este finalizarea Agendei de asociere pentru următorii 7 ani”, a declarat prim-ministrul Gavrilița.
 
Cei doi oficiali și-au manifestat deschiderea de a impulsiona cooperare în domeniile prioritare ale Programului de cooperare pentru dezvoltare. În acest context, Prim-ministrul Gavrilița a spus că guvernul va iniția o cartografiere a asistenței financiare externe și va organiza o conferință a donatorilor până la sfârșitul anului. În așa fel va fi creat un sistem de coordonare a donatorilor mai eficient, iar guvernul se va asigura că fiecare contribuție externă este gestionată în mod transparent și eficient în scopul asigurării unei dezvoltări durabile.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău