NASA va anunța luni ''o descoperire importantă'' despre Lună

  • 23 Octombrie 2020 16:30
NASA va anunța luni ''o descoperire importantă'' despre Lună

NASA a anunțat că va da publicității luni, 26 octombrie, ''o descoperire importantă'' despre Lună, în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată la ora 16:00 GMT și care va putea fi urmărită în direct pe site-ul Agenției spațiale americane, transmite vineri Space.com, preluat de Agerpres.

Comunicatul NASA prin care este anunțată această conferință de presă promite "o descoperire importantă despre Lună" și face trimitere și la ambițiosul program spațial Artemis care își propune o aselenizare cu echipaj uman la polul sud selenar în 2024.

Descoperirea ce urmează să fie anunțată este legată de observatorul SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), rezultatul unui parteneriat germano-american.

SOFIA este un observator astronomic instalat într-un avion Boeing 747 modificat care operează de la mare înălțime, pentru a evita distorsiunile atmosferice care afectează observațiile derulate de la sol.

Iar pentru că acest observator este plasat într-un avion, devine mult mai ușor să fie derulate observații asupra unui anumit sector de cer pe perioada zborurilor care durează de obicei 10 ore, conform NASA. Instrumentele din dotarea observatorului SOFIA se concentrează pe spectrul infraroșu al luminii, studiind obiecte din Sistemul Solar, din Calea Lactee, dar și din alte galaxii.

Naseem Rangwala, cercetătoare în cadrul programului SOFIA la Centrul de Cercetare Ames al NASA din California, va fi unul dintre cei patru experți care vor participa la conferința de presă de luni. Alături de ea va fi și Paul Hertz, care conduce Divizia de Astrofizică a NASA, Jacob Bleacher, șeful științific al Directoratului pentru explorări, operațiuni și misiuni cu echipaje umane (Human Exploration and Operations Mission Directorate), precum și Casey Honniball, cercetător la Centrul de Zboruri Spațiale Goddard al NASA din Maryland.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău