NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII | Capsula Soyuz MS-01 revine pe Pământ cu membrii Expediției 49 de pe ISS

  • 01 Noiembrie 2016 10:38
NASA/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII | Capsula Soyuz MS-01 revine pe Pământ cu membrii Expediției 49 de pe ISS

În această fotografie poate fi văzută capsula Soyuz MS-01, chiar în momentul aterizării de duminică, din Kazahstan, avându-i la bord pe membrii Expediției 49 de pe Stația Spațială Internațională, astronautul NASA Kate Rubins, cosmonautul rus Anatoli Ivanișin (Roscosmos) și astronautul nipon Takuya Onishi (JAXA), conform NASA.

Kate Rubins, Anatoli Ivanișin și Takuya Onishi au revenit pe Pământ după 115 zile petrecute pe ISS. Kate Rubins este prima femeie care a ajuns pe ISS, după ce italiana Samantha Cristoforetti, deținătoarea recordului în ceea ce privește cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu de o femeie în cadrul unei singure misiuni (199 de zile), a revenit pe Terra în iunie 2015.

Capsula Soyuz folosită în cadrul acestei misiuni este o versiune modernizată, dispunând de un sistem nou de navigație, de o protecție sporită și de mai multe celule solare. O astfel de capsulă este formată din trei părți: un modul orbital sferic, în care stă echipajul în timpul unei misiuni, un modul aerodinamic pentru reintrarea în atmosferă, în care echipajul se întoarce din misiune și un modul cilindric de care sunt atașate panourile solare și care conține instrumentele și motoarele capsulei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău