NASA a lansat o nouă misiune spre planeta Marte (VIDEO)

  • 05 Mai 2018 16:32
NASA a lansat o nouă misiune spre planeta Marte (VIDEO)

Administrația Aeronautică și Spațială din SUA (NASA) a lansat, sâmbătă, o nouă misiune spre planeta Marte, informează BBC News online.

Sonda InSight se va concentra pe analizarea interiorului planetei Marte, urmând să instaleze o serie de senzori pentru cutremure.

Racheta de tip Atlas care transportă sonda a fost lansată sâmbătă la ora 4.05 (14.05, ora României) de la Baza aeriană Vandenberg (California). Sonda urmează să ajungă pe Marte în noiembrie.

Analizarea seismelor ar urma să evidențieze modul în care sunt structurate rocile pe Marte. "Prin înregistrarea undelor seismice pe Marte obținem informații despre straturile de roci", explică dr. Bruce Banerdt, coordonatorul misiunii InSight. "Toate mișcările observate prin seismografe le permit oamenilor de știință să obțină noi concluzii. După ce vom obține date despre seismele de pe Marte, vom putea avea o perspectivă tridimensională asupra planetei", a precizat Bruce Banerdt.

NASA a anunțat în anii 1970 trimiterea de senzori seismici pe Marte, dar instrumentele nu au fost poziționate corespunzător la sol.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău