Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev: America este ferm alături de Ucraina

  • 01 Mai 10:46
Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev: America este ferm alături de Ucraina

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Kiev. "America este ferm alături de Ucraina", a fost mesajul transmis de aceasta.

"Delegația noastră s-a deplasat la Kiev pentru a trimite un mesaj răsunător către întreaga lume: America este ferm alături de Ucraina. Întâlnirea noastră cu președintele Zelenskyy a început cu mesajul său de mulțumire către Statele Unite pentru asistența substanțială pe care am oferit-o. El a transmis că este nevoie în mod clar pentru continuarea securității, asistenței economice și umanitare din partea Statelor Unite pentru a ajuta poporul ucrainean devastat de de invazia diabolică a lui Putin. Delegația noastră a transmis că va fi acordat sprijin american suplimentar", a declarat Pelosi, care a adăugat că delegația americană a transmis președintelui Zelenski un mesaj de respect și de recunoștință pentru modul în care conduce țara în această perioadă dificilă și admirația față de poporul ucrainean pentru curajul în lupta împotriva opresiunii ruse, scrie digi24.ro.

Nancy Pelosi a adăugat că delegația își va continua călătoria în Polonia, unde se va întâlni cu președintele Andrzej Duda și cu înalți oficiali, pentru a transmite un mesaj de mulțumire aliaților polonezi "pentru dăruirea și eforturile lor umanitare".

"Facem ceea ce este necesar pentru a ajuta poporul ucrainean, care apără democrația pentru poporul său și pentru lume", a adăugat Pelosi.

Din delegația care a mers la Kiev alături de Nancy Pelosi au mai făcut parte Jim McGovern, Gregory Meeks, Adam Schiff, Barbara Lee, Bill Keating și Jason Crow, va continua călătoria în sud-estul Poloniei și Varșovia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău