Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, a aterizat în Taiwan

  • 02 August 2022 18:08
Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, a aterizat în Taiwan

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a ajuns marți la Taipei, într-o vizită care poate avea implicații majore privind relația dintre SUA și China. Localnici din Taipei s-au strâns lângă aeroportul Songshan pentru a o întâmpina pe Nancy Pelosi, transmite Nexta TV.

Potrivit programului neoficial, Pelosi se va întâlni cu președintele Tsai Ing-wen. Patru surse citate de Reuters au spus că pentru miercuri este programată o întâlnire cu un grup de activiști care luptă pentru drepturilor omului.

Tensiunile în zona strâmtorii Taiwan au crescut în ultimele ore, după ce China a ridicat de la sol avioane de luptă, iar Statele Unite au trimis patru nave de război, printre care și portavionul USS Ronald Regan. Politicieni americani care „se joacă cu focul” în problema Taiwanului „nu vor sfârși bine”, a amenințat marți ministrul de externe chinez Wang Yi.

China consideră Taiwanul o provincie rebelă, parte a teritoriului său național, în timp ce Statele Unite, deși nu au relații oficiale diplomatice cu Taipei-ul, sunt obligate printr-un act votat de Congres, în 1979, să apere Taiwanul.

Nancy Pelosi este primul înalt oficial american care vizitează Taiwanul în ultimii 25 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău