N-ai purtat mască? Treci în sicriu!” Modul inedit în care Indonezia se apără de COVID

  • 04 Septembrie 2020 18:30
N-ai purtat mască? Treci în sicriu!” Modul inedit în care Indonezia se apără de COVID

Indonezia, a patra cea mai populată țară din lume, este unul dintre cele mai afectate state din Asia de Sud-Est de pandemia de coronavirus. Ca să limiteze răspândirea virusului, autoritățile s-au gândit la tot felul de moduri inedite de a face campanie și de a-i convinge pe oameni să poarte mască, de exemplu, scrie Digi24.ro

Așa se face că oamenilor prinși că refuză să poarte mască li s-a dat posibilitatea de a se băga într-un sicriu, ca vadă cam cum arată perspectiva morții. Măsura, introdusă miercuri, a avut totuși viață scurtă. Autoritățile au renunțat la ea, după ce a fost intens criticată și a devenit subiect de glume pe internet, relatează BBC.

 

„Pedeapsa” a fost gândită ca o alternativă la amenda de 17 dolari sau la munca în folosul comunității, care presupune de obicei curățarea toaletelor publice. Autoritățile au spus că în acest fel, cel vinovat avea ocazia de „a reflecta” asupra comportamentului său, ca să înțeleagă că există riscul de zăcea la un moment dat într-un sicriu adevărat. 

Unul dintre cei în cazul cărora a fost aplicată această măsură, pentru că nu purtase mască, a spus că a fost cea mai rapidă și mai ieftină metodă de a-și rezolva problema cu autoritățile.

Însă măsura a fost intens criticată în mediul online și oamenii au subliniat că nu se sperie de sicrie, așa că autoritățile au renunțat  în cele din urmă.

Totuși, tema „sicriului” a fost păstrată în campaniile publice. Pe străzile din capitala Jakarta au fost organizate zilele trecute false procesiuni funerare, cu sicrie învelite în plastic și purtate de oameni îmbrăcați în combinezoane de protecție, cu intenția de a conștientiza publicul despre pericolul pe care îl reprezintă pandemia.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău