Nagorno-Karabah: Primele trupe ruse, desfășurate pentru a pune capăt conflictului Azerbaidjan-Armenia

  • 10 Noiembrie 2020 18:25
Nagorno-Karabah: Primele trupe ruse, desfășurate pentru a pune capăt conflictului Azerbaidjan-Armenia

Rusia a început să desfășoare trupe marți în Nagorno-Karabah pentru a forma o forță de menținere a păcii în sprijinul rezoluției ce pune capăt luptelor asupra acestei regiuni dintre Azerbaidjan și Armenia, a relatat mass-media de stat citând armata rusă, informează agenția DPA și Agerpres.

Rusia intenționează să trimită 1.960 de membri ai forței de menținere a păcii, 90 de transportoare blindate de personal și 380 de alte vehicule în regiunea muntoasă, care a fost centrul unor lupte intense în ultima lună și jumătate.

"Avioanele militare de transport Il-76 cu membrii forței de menținere a păcii ruse au decolat de pe aerodromul Vostocinâi din Ulianovsk", a anunțat Ministerul Apărării rus, referindu-se la o bază din centrul Rusiei, potrivit agenției de presă de stat TASS.

Acordul de pace, convenit de puterea regională Rusia cu Azerbaidjanul și Armenia, a intervenit după ce armata rusă a dezvăluit luni că un elicopter de atac rus a fost doborât pe teritoriul armean lângă granița cu Azerbaidjanul, doi membri ai echipajului fiind uciși.

Armata Azerbaidjanului a acceptat răspunderea pentru incident și a cerut scuze Rusiei. Rusia a menținut legături strânse atât cu Armenia, cât și cu Azerbaidjanul după epoca sovietică.

Rusia nu a precizat de ce elicopterul de atac se afla în sudul teritoriului armean, la aproximativ 100 de kilometri de Nagorno-Karabah, dar de asemenea departe de o bază militară rusă din nordul Armeniei.

Rusia are o prezență militară permanentă în Armenia ca parte a unei alianțe post-sovietice, Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, care nu include Azerbaidjanul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău