Nagorno Karabah: Prizonieri armeni eliberați în schimbul unei hărți cu pozițiile minelor terestre din zonă

  • 13 Iunie 2021 13:23
Nagorno Karabah: Prizonieri armeni eliberați în schimbul unei hărți cu pozițiile minelor terestre din zonă

15 prizonieri armeni au fost eliberați de către autoritățile din Azerbaidjan. În schimbul lor, armenii au oferit o hartă cu pozițiile minelor terestre poziționate în zona districtului Agdam, retrocedat de Armenia Azerbaidjanului în urma conflictului din regiunea Nagorno Karabah de anul trecut, informează Reuters, citat de Digi24.ro.

Această înțelegere referitoare la schimbul de prizonieri, prima de acest fel între cele două țări, a fost anunțată de ministerul azer de Externe, potrivit sursei citate.

Un război în anii 1990 între Armenia și Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah a făcut zeci de mii de morți și a dus la strămutarea forțată a sute de mii de persoane, în special locuitori azeri din Agdam, conflict care a reizbucnit apoi violent în toamna lui 2020. După șase săptămâni de lupte intense, a fost semnat un acord de încetare a focului, în urma căruia Armenia a trebuit să cedeze mai multe teritorii Azerbaidjanului, inclusiv districtul Agdam.

Militarii armeni făcuți prizonieri în urma acestui război reprezintă o temă principală de interes pentru autoritățile de la Erevan. În același timp, minele terestre continuă să facă victime în regiune. Zilele trecute, doi jurnaliști și un oficial local au fost uciși de explozia unei mine în zona Nagorno Karabah.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău