Nadia Savcenko a primit un set de documente pentru a fi extrădată în Ucraina

  • 28 Aprilie 2016 13:28
Nadia Savcenko a primit un set de documente pentru a fi extrădată în Ucraina

Aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko, aflată în detenție în Federația Rusă, a primit un set de documente necesare extrădării sale în Ucraina, a anunțat avocatul ucrainencei, Mark Feighin, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că procedura de completare a documentelor respective va fi finalizată în cursul zilei de mâine. Acum sunt în curs de rezolvare momentele procedurale, a mai spus Feighin.

Avocatul a anunțat miercuri că aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko și-a dat consimțământul să fie extrădată pentru a executa pedeapsa în Ucraina, iar Ministerul Justiției de la Kiev a adresat o solicitare în acest sens Ministerului Justiției de la Moscova, conform prevederilor Convenției privind extrădarea deținuților din 1983.

Aviatoarea ucraineană Nadia Savcenko, deputat în Rada Supremă și membru al delegației ucrainene la APCE, a fost condamnată la 22 de ani de închisoare de justiția rusă, la finalul unui proces care a declarat-o vinovată de complicitate la uciderea a doi jurnaliști ruși, în iunie 2014, în estul separatist al Ucrainei.

avcenko respinge toate acuzațiile care i se aduc și afirmă că a fost capturată de către rebelii pro-ruși înainte ca cei doi jurnaliști să fie uciși, iar apoi a fost predată serviciilor secrete din Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău