Nadia Comăneci: Nimeni nu va munci în România câteva zile, oamenii vor sărbători victoria Simonei Halep

  • 14 Iulie 2019 09:30
Nadia Comăneci: Nimeni nu va munci în România câteva zile, oamenii vor sărbători victoria Simonei Halep

Fosta sportivă Nadia Comăneci a declarat, sâmbătă, pentru Reuters, că Simona Halep a avut o prestație incredibilă în finala de la Wimbledon cu Serena Williams și că acum este momentul ca toată România să se bucure de succesul fostului lider WTA, informează News.ro.

“A fost o prestație incredibilă. Este fantastic. Nu este o surpriză că a câștigat, pentru că psihic era pregătită pentru această victorie și acum este momentul ca toată România să se bucure. Nimeni nu va munci în România câteva zile, oamenii vor sărbători marea victorie a Simonei”, a spus Nadia Comăneci.

Ea a precizat că triumful de la Roland Garros al Simonei Halep a fost cel care “a spart gheața”, iar victoria de acum a constănțencei “face istorie”.

Nadia Comăneci consideră luna iulie una foarte frumoasă pentru România în ceea ce privește sportul: “La 18 iulie 1976 am primit eu 10-le perfect. Așa că iulie este o lună frumoasă în istoria sportului românesc. Acum 43 de ani l-am avut pe Ilie Năstase în finală, iar astăzi Simona a mers un pas mai înainte. Ea face istorie și este singura româncă cu două titluri de Grand Slam”.

Fosta gimnastă a vorbit și despre primirea de care a avut parte în România după Jocurile Olimpice din 1976: “Când m-am întors de la Montreal, în 1976, au venit să mă întâmpine 10.000 de oameni și nu știam ce mi se întâmplă. Însă Simona îi arată tinerei generații că dacă îți propui ceva și muncești mult poți să devii cel mai bun nu doar din România, ci din lume”.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câștigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău