Nadejda Usatâi: Binele femeii, binele copilului, pe termen lung aduce binele întregii societăți!

  • 26 Mai 2020 18:20
0%
00:00:00
00:00:00

Tradiționalul marș pro-viață, cu genericul “Pentru viață, pentru părinți, pentru copii”, organizat în mai multe regiuni ale României și în diasporă, s-a desfășurat anul acesta în regim on-line. Șefa asociației “Moldova pentru viață”, Nadejda Usatâi, care a participat la eveniment alături de alți reprezentanți din Republica Moldova, a declarat, într-un interviu realizat de Alina Rusu, că marșul a fost dedicat susținerii valorilor vieții, familiei, a femeilor aflate în criză de sarcină și întregii societăți.

Evenimentul urma să aibă loc pe 28 martie 2020, dar a fost amânat pentru a doua jumătate a lunii mai, desfășurându-se on-line, în urma restricțiilor generate de pandemia de noul coronavirus. La eveniment au partciipat mai mult de 10 mii de tineri, români din toate colțurile României, dar și din diasporă – Belgia, Spania, Ucraina, Suedia, Cehia, Portugalia, Statele Unite al Americii, Canada ș.a, precum și din R.Moldova.

Tematica, sau genericul din acest an a fost– “Pentru viață, pentru părinți, pentru copii”. Mesajul pe care au vrut să-l transmită organizatorii a fost că binele femeii, binele copilului, pe termen lung aduce binele întregii societăți. Știm foarte bine că dragostea de copii, dragostea de părinți este de fapt garanția viitorului. Dacă femeia însărcinată, aflată în criză de sarcină, este real sprijinită, este ajutată de cei din jurul ei – membrii familiei, colegi, prieteni, actori sociali, atunci ea va alege ceea ce este mai bine pe termen lung, adică viața copilului ei. Pe când lipsa unui sprijin, lipsa de ajutor este urmată adesea frângerea înainte de vreme a vieții copilului, cu toate urmările negative, atât pentru mamă cât și pentru întreaga societate.

Prin acest eveniment am încercat să scoatem aceste subiect din periferia atenției publice și să ajutăm mamelor aflate în criză de sarcină, astfel ca fiecare copil să se poată bucura de darul vieții – cel mai prețios dar oferit fiecăruia de Dumnezeu.

Actiunea a fost organizată de Asociația Studenți pentru viață și România pentru viață, fiind sprijinită de interpretele Lavinia Stan, Raluca Lejușcă, alte personalități, mame cu mai mulți copii, ce mărturisesc aderența la aceste valori pentru viață”, a menționat Nadejda Usatâi.

Ea a mai relatat că și Asociația “Moldova pentru viață”, organizează tradițional marșuri similare în Republica Moldova. Campania din acest an, programată pentru 27 aprilie a fost tranferată pentru perioada estivală, ca urmare a restricțiilor impuse pe durata stării de urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău