Muzică live cu instrumente alimentate de la energia solară, la Sun dă-i Fest

  • 09 Iunie 2018 19:27
Muzică live cu instrumente alimentate de la energia solară, la Sun dă-i Fest

Tehnologii eco și concert de muzică live cu instrumente alimentate de la energia solară – aceasta vor putea vedea cei care vor veni la „Sun dă-i Fest” duminică, 10 iunie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Evenimentul include și expoziții, ateliere, târg și diverse prezentări, transmite IPN.

În programul festivalului sunt incluse expoziții de tehnologii de producere a energiei regenerabile: panouri fotovoltaice, colectoare solare, cazane pe biomasă, pompe geotermale. Vizitatorii vor putea asista la testarea și alimentarea transportului electric: automobil, biciclete, gyroboarduri. Vor fi prezentate inovații ale tinerilor: turbină eoliană construită din materiale reciclate, antene parabolice căptușite cu oglinzi, casă inteligentă automatizată, ascensor cu consum redus de energie, echipament de producere a gazului metan din substanțe organice, stație de autobuz alimentată cu panouri fotovoltaice etc.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de reciclare a deșeurilor, dar și experimente de producere a energiei regenerabile din citrice și castraveți murați. Va fi amenajat un târg de produse naturiste și vor fi organizate ateliere de alimentație prietenoasă naturii.

Festivalul va culmina cu un concert de muzică live susținut de formațiile Alex Calancea Band & Rupt, The Glimpse, Flash Blood, Dandies, Delta pe Obraz și Tamala ce vor avea instrumentele muzicale alimentate de la energia solară.

Sun dă-i Fest este organizat de Proiectul „Energie și Biomasă în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenția pentru Eficiență Energetică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău