Muzeul Național de Artă, restaurat pe banii României, va fi inaugurat la 4 noiembrie

  • 03 Noiembrie 2016 14:10
Muzeul Național de Artă, restaurat pe banii României, va fi inaugurat la 4 noiembrie

Sediul central al Muzeului Național de Artă, restaurat cu sprijinul financiar al Guvernului României, va fi inaugurat vineri, 4 noiembrie, la Chișinău.

După 11 ani de restaurare, sediul central ”Dadiani” al Muzeului Național de Artă, de pe strada 31 aufgist din Capitală, urmează să fie inaugurat vineri.

Finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a Muzeului de Artă a fost posibilă grație sprijinului financiar în valoare de 1 milion de euro acordat de Guvernul României în baza Memorandumului semnat între Ministerul Afacerilor Externe al României și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Muzeul va găzdui expoziția permanentă de Artă Națională care include opere din Colecția de Artă Religioasă și din Colecția de Artă Modernă și Contemporană, care au stat timp îndelungat în depozite, a subliniat directorul muzeului, Tudor Zbârnea.

Le adresez tuturor invitația de a veni, a intra în contact cu o serie de lucrări care au stat o vreme îndelungată în depozite. Sunt opere de mare valoare, sunt expuse în condiții muzeografice moderne, cu lumini speciale pentru spații expoziționale și, eventual, să vadă și acea parte care este pusă în valoare a monumentului Dadiani. Este una dintre cele mai frumoase clădiri pe care le avem păstrate în prezent”, a declarat Tudor Zbârnea.

Cu sprijinul Guvernului României este restaurată în prezent și Sala cu Orgă din Chișinău și este construit sediului Teatrului ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Pentru aceste lucrări, de asemenea, au fost alocate de București câte aproximativ un milion de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău