Muzeul Auschwitz condamnă un congresmen american care a comparat logourile cu vaccinarea cu steaua lui David purtată de evrei în timpul Holocaustului

  • 26 Mai 2021 12:34
Muzeul Auschwitz condamnă un congresmen american care a comparat logourile cu vaccinarea cu steaua lui David purtată de evrei în timpul Holocaustului

Muzeul Auschwitz din Polonia a condamnat-o marți pe legiuitoarea americană Marjorie Taylor Greene după ce aceasta a comparat „logourile cu vaccinarea” cu modul în care naziștii au forțat evreii să poarte steaua lui David, relatează Insider, potrivit HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, comunicatul remis de muzeu a venit după ce, mai devreme în cursul zilei de marți, Greene comentase asupra unei știri privind un magazin alimentar din statul american Tennessee care a anunțat că angajații vaccinați împotriva COVID-19 nu vor trebui să poarte mască de protecție dacă vor purta „un logo cu vaccinarea pe ecusonul cu numele”.

Greene a afirmat că „logoul cu vaccinarea” este ca steaua pe care evreii au fost forțați să o poarte în timpul Holocaustului.

„Angajații vaccinați primesc un logo cu vaccinarea la fel cum naziștii au forțat evreii să poarte o stea aurie”, a notat Greene într-un tweet.

„Pașapoartele de vaccinare și obligativitatea purtării măștii discriminează împotriva persoanelor nevaccinate care au încredere în sistemele lor imunitare în fața unui virus căruia 99% îi supraviețuiesc”.

Steaua aurie la care Greene se referea în tweet, la care istoricii se referă în general drept „steaua galbenă”, era o insignă pe care naziștii germani au creată drept formă obligatorie de identificare pentru a fi purtată de evreii din Europa.

„Declin moral”

Muzeul Memorial Auschwitz din Polonia, unde peste un milion de persoane - majoritatea evrei au fost uciși în timpul Soluției Finale, a fost printre cei care i-au răspuns legiuitoarei republicane, afirmând pe Twitter că:

„Instrumentalizarea într-o dezbatere privind diferitele sisteme menite să asigure protejarea sănătății publice a tragediei evreilor care au suferit, au fost umiliți, marcați cu o stea galbenă, izolați în ghetouri și uciși în timpul Holocaustului este un simptom trist al declinului moral și intelectual”.

Comparația lui Greene între logourile cu vaccinarea și stelele galbene nu este prima instanță în care legiuitoarea din Georgia a comparat discriminarea sistematică a evreilor cu măsurile de precauție privind sănătatea publică.

Republicana a atacat-o pe lidera democrată a Camerei Reprezentanților din Congresul american, Nancy Pelosi, din cauza obligativității purtării măștii de protecție în camera inferioară a legislativului american.

Greene a afirmat că Pelosi este „bolnavă mintal” și a catalogat măsura drept un „abuz” similar tratamentelor la care au fost supuși evreii în timpul Holocaustului.

„Știți, ne putem uita înapoi înspre o perioadă a istoriei în care oamenilor li s-a spus să poarte o stea aurie și ei au fost tratați cu certitudine drept cetățeni de mâna a doua, atât de mult încât au fost puși în trenuri și duși la camere de gazare în Germania nazistă”, a afirmat Greene.

„Acesta este exact tipul de abuz despre care vorbește Nancy Pelosi”, a mai subliniat reprezentanta republicană.

Greene, o susținătoare înfocată a fostului președinte Donald Trump, este cunoscută ca fiind apropiată de rețeaua QAnon ce promovează teorii ale conspirației, mai mulți congresmeni americani cerându-i acesteia să demisioneze din legislativul de la Washington.

Greene stârnise revoltă în rândul legiuitorilor americani, inclusiv printre unii republicani, după ce în spațiul public au apărut înregistrări în această îl atacă pe supraviețuitorul unui atac armat de la un liceu din SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău