Muson în Sri Lanka: Bilanțul a ajuns la 193 de morți

  • 30 Mai 2017 15:45
Muson în Sri Lanka: Bilanțul a ajuns la 193 de morți

Sri Lanka a apelat marți la voluntari pentru a veni în ajutorul sinistraților după ploile musonice care cad de vineri și care au provocat moartea a cel puțin 193 de persoane, potrivit unui nou bilanț făcut public marți după amiază, scrie Agerpres.

Ploile torențiale au provocat inundații și alunecări de teren și un total de 600 000 de persoane au trebuit să-și părăsească locuințele. Potrivit celor mai recente cifre oficiale, 1.300 de case au fost distruse și 7.000 grav avariate. Inundațiile au contaminat fântânile și zeci de mii de oameni sunt privați de apă potabilă.

Patru sute de voluntari s-au oferit să participe la operațiunile de curățare a puțurilor de apă, a declarat ministrul de resort Rauf Hakeem, care a lansat un apel la donarea de pompe de apă.

Echipe medicale suplimentare sunt trimise în locurile afectate pentru a preveni apariția unor boli, cum ar fi leptospiroza, diareea sau dengue.

De asemenea, pe insulă sosesc și sunt așteptate ajutoare externe, în special din India, China și Pakistan. Organizația Națiunilor Unite a anunțat că va trimite containere de apă și tablete de purificare a apei, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va furniza medicamente în zonele afectate.

Acestea sunt cele mai grave inundații din Sri Lanka din mai 2003, când 250 de persoane au fost murit și 10.000 de case au fost distruse de ploile musonice neobișnuit de puternice. Anul trecut, acest fenomen meteo a ucis o sută de oameni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău