Musk îl ironizează pe Bezos; cursa spațială dintre cei mai bogați oameni ai lumii se intensifică

  • 27 Aprilie 2021 18:03
Musk îl ironizează pe Bezos; cursa spațială dintre cei mai bogați oameni ai lumii se intensifică

Cursa spațială dintre cei mai bogați doi oameni din lume s-a intensificat și a intrat într-o nouă etapă marți, după ce CEO-ul companiilor SpaceX și Tesla, Elon Musk, a ironizat încercarea miliardarului Jeff Bezos de a contesta în instanță un contract major acordat de NASA, informează Reuters.

Cei doi miliardari, care încearcă să lanseze rachete capabile să atingă orbite foarte înalte, au concurat pentru a obținut un contract important acordat de guvernul american unei companii care trebui să construiască un vehicul spațial ce va avea misiunea de a transporta echipaje de astronauți pe Lună cel mai devreme în anul 2024.

Elon Musk a obținut contractul, iar Jeff Bezos nu a fost deloc bucuros.

Reprezentanții companiei Blue Origin, deținută de Bezos, au depus luni o contestație la Government Accountability Office, în care au acuzat National Aeronautics and Space Administration (NASA) că a modificat criteriile de eligibilitate pentru ofertanți în ultimul moment.

Elon Musk, care conduce compania SpaceX, a reacționat publicând pe Twitter următorul mesaj: "Nu poți s-o ridici (pe orbită). Lol".

Magnatul sud-african nu a elaborat mesajul, dar a distribuit o captură de imagine cu un articol din 2019, publicat tot pe Twitter, care prezenta modulul de alunizare construit de Blue Origin.

Blue Origin a rămas mult în urma companiei SpaceX și a United Launch Alliance (ULA) în ceea ce privește transportul orbital, pierzând contracte guvernamentale estimate la miliarde de dolari și care vizau lansări spațiale începând din 2022. ULA este un joint-venture între Boeing Co și Lockheed Martin Corp.

Aceste companii private producătoare de rachete doresc în principal să trimită sateliții unor clienți pe orbita Terrei la un preț accesibil și reutilizând părți ale rachetelor pentru a scădea costurile lansărilor spațiale.

Blue Origin a suferit un nou eșec la începutul acestei luni, când NASA a acordat companiei SpaceX contractul ce prevede dezvoltarea modulului de aselenizare. Proiectul vizează trimiterea oamenilor pe Lună pentru prima dată după anul 1972.

Compania SpaceX a participat de una singură la acea licitație guvernamentală, în timp ce Blue Origin s-a asociat cu Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp și Draper.

Contestația depusă de Blue Origin a fost redactată într-un document ce conține 50 de pagini, precizează cotidianul The New York Times.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău