Muntenegru neagă orice legătură cu presupusele acțiuni subversive în Republica Moldova

  • 14 Februarie 2023 19:26
Muntenegru neagă orice legătură cu presupusele acțiuni subversive în Republica Moldova

Premierul muntenegrean, Dritan Abazovic, a negat marți că țara sa ar avea vreo legătură cu o presupusă implicare a cetățenilor săi în acțiuni subversive în Republica Moldova și a anunțat că va solicita informații de la autoritățile moldovene în acest sens, potrivit EFE.

Premierul Abazovic (de centru-stânga), care a spus că a aflat despre aceste acuzații din presă, a anunțat că guvernul său va contacta cabinetul Maiei Sandu "pentru a obține mai multe clarificări", indicând că, dacă va fi necesar, serviciile de informații muntenegrene vor efectua verificări suplimentare, a relatat portalul local Pobjeda, scrie Agerpres.

"Ceea ce am citit mi-a sunat oarecum dur pentru că se creează impresia că Muntenegru ar fi implicat în problemele din Republica Moldova", a spus el, fără să excludă posibilitatea unor 'persoane iresponsabile'.

El a reamintit că Muntenegru, candidat la aderarea la Uniunea Europeană, și-a aliniat total politica externă la cea a UE și s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei pentru agresiunea acesteia împotriva Ucrainei.

Această țară balcanică este membră a NATO din 2017, iar la momentul respectiv au existat proteste ale formațiunilor proruse împotriva aderării sale la Alianța Nord-Atlantică.

Declarațiile Maiei Sandu au intervenit după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski denunțase săptămâna trecută la Bruxelles un plan rusesc de destabilizare a Republicii Moldova.

Obiectivul acestor acțiuni, a spus Maia Sandu, "este subminarea ordinii constituționale și schimbarea puterii legitime de la Chișinău cu una nelegitimă, care ar pune Republica Moldova la dispoziția Rusiei", precum și oprirea procesului de integrare europeană, notează EFE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău