Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși - presă / Premier: O „operațiune internațională" cu parteneri străini

  • 29 Septembrie 2022 14:37
Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși - presă / Premier: O „operațiune internațională

Autoritățile din Muntenegru au reținut 38 de persoane, în principal cetățeni ruși, sub suspiciunea de spionaj, a anunțat joi cotidianul muntenegrean Pobjeda, citând surse anonime, scrie hotnews.ro.

La începutul zilei, premierul Dritan Abazovic a declarat, în cadrul unei transmisiuni în direct a unei ședințe a cabinetului, că o „operațiune internațională" cu parteneri străini și cu procuratura este în curs de desfășurare pentru a proteja interesele țării, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters.

Muntenegru, membră NATO și candidată la aderarea la Uniunea Europeană, s-a alăturat sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina. În trecut, a expulzat diplomați ruși.

Pobjeda a scris că agenți ai Agenției pentru Securitate Națională (ANB) din Muntenegru și ai Procuraturii Speciale de Stat (SDT) au reținut șase diplomați ruși, 30 de cetățeni ruși cu permise de ședere temporară și doi muntenegreni sub suspiciunea de spionaj.

Ambasada Rusiei nu a răspuns imediat la apelurile Reuters care a solicitat o declarație. Oficialii de la ANB și SDT nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

În 2016, Muntenegru a acuzat agenți ruși de implicare într-un complot menit să aducă opoziția pro-rusă la putere, să îl asasineze pe premierul de atunci Milo Djukanovic și să oprească integrarea fostei republici iugoslave în NATO.

Moscova a respins în mod repetat aceste acuzații ca fiind absurde. Muntenegru s-a alăturat NATO în 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău