Municipiul Strășeni din Republica Moldova se va înfrăți cu municipiul Buzău din România

  • 07 Mai 2022 15:14
Municipiul Strășeni din Republica Moldova se va înfrăți cu municipiul Buzău din România

Municipiul Strășeni din Republica Moldova se va înfrăți cu municipiul Buzău din România. Anunțul a fost făcut pentru Radio Chișinău de către primarul de Buzău, Constantin Toma care în aceste zile se află la Chișinău pentru a participa la lucrările unei sesiuni de comunicări închinate premierului Alexandru Marghiloman, un artizan al Unirii Basarabiei cu România. Ceremonia oficială de înfrățire a celor două municipii va avea loc pe 26 mai la Buzău în prezența unor oficiali de pe ambele maluri ale Prutului, potrivit primarului Constantin Toma.

”Este un moment special pentru noi ca și buzoieni și ca români. Pe 26 mai va fi un eveniment - ”Basarabia la Buzău” respectiv, înfrățirea cu Municipiul Strășeni și cu raionul Ialoveni”.

Primarul Municipiului Strășeni, Valentina Casian, susține că înfrățirea dintre cele două localități se va materializa în proiecte concrete.

”Este vorba nu numai despre un sprijin în realizarea proiectelor de infrastructură și domeniul economiei, ci și promovarea culturii și adevărului istoric, în domeniul educației. Este foarte important ca astăzi în procesul de educație să se dezvolte aceste subiecte, ca generația de astăzi să cunoască personalitățile istorice și să putem promova adevărul istoric, indiferent de domeniile în care activăm” a declarat Valentina Casian.

Municipiul Strășeni mai este înfrățit și cu alte localități din România, printre care Municipiul Sebeș, comuna Cumpăna din Constanța, orașul Slănic Moldova și orașul Onești - localități cu care administrația are inițiate și sunt în desfășurare o serie de proiecte în domeniul educației și culturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău