Municipiul Ialoveni din Republica Moldova și municipiul Moinești din România se vor înfrăți

  • 14 Iunie 2022 11:29
Municipiul Ialoveni din Republica Moldova și municipiul Moinești din România se vor înfrăți

Municipiul Ialoveni din Republica Moldova și municipiul Moinești din România se vor înfrăți. Un acord în acest sens ar urma să fie semnat în luna septembrie.

Subiectul respectiv a fost discutat anterior în cadrul unei vizite întreprinse de o delegație din Republica Moldova, condusă de deputatul Petru Frunze, la Moinești, relatează InfoPrut.ro.

Oaspeții din Republica Moldova au participat la invitația Primăriei Moinești la festivitățile organizate cu ceremonial religios –militar pentru sărbătoarea Zilei Naționale a Eroilor, conferirea titlului de general de brigadă cu o stea unuia dintre cei mai responsabili membri ai comunității Moinești, colonel Ion Procopie, un venerabil veteran de război în vârstă de 102 ani.

Membrii delegației, printre care și Sergiu Armașu, primarul municipiului Ialoveni, au mai luat parte la ședințe de lucru cu participarea reprezentanților Agenției de Dezvoltare Regională din România și echipei de implementare a proiectelor din cadrul Primăriei Moinești și au întreprins vizite în instituții publice din localitate.

„În luna septembrie urmează să fie organizată festivitatea de semnare a Acordului de colaborare și înfrățire dintre localitățile Moinești și Ialoveni”, a anunțat Primăria Ialoveni.

De asemenea, reprezentații instituției au mulțumit „primarului municipiului Moinești, Valentin Vieru, pentru ospitalitate și deschidere spre colaborare, dar și pentru susținere și încurajare privind activitatea APL în obținerea investițiilor europene prin elaborarea proiectelor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău