Municipiul Chișinău are un nou primar general interimar

  • 06 Noiembrie 2017 13:46
0%
00:00:00
00:00:00

Municipiul Chișinăul are de luni, 6 noiembrie, un nou primar general interimar. Este vorba de fostul președinte al grupului Gas Natural Fenosa, Silvia Radu. Nistor Grozavu, cel care a îndeplinit până acum interimatul funcției de primar al Capitalei, a renunțat la aceste atribuții, dar își păstrează postul de viceprimar. 

Înainte de a renunța la funcția de primar interimar, Nistor Grozavu i-a numit prin dispoziție în funcțiile vacante de viceprimari pe fosta președintă a companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, și pe liderul fracțiunii PPEM în Consiliul municipal, Ruslan Codreanu. Pentru că subiectul numirii celor doi viceprimari a fost exclus de două ori consecutiv de pe ordinea de zi a Consiliului municipal, primarul general are dreptul să numească viceprimarii prin dispoziție, a explicat Nistor Grozavu.

„Am anunțat că mă retrag din funcția de primar interimar, voi exercita în continuare funcția de viceprimar atât timp cât va fi nevoie de experiența mea. În dispoziția de numire a Silviei Radu în funcția de viceprimar se precizează și faptul că anume ea va asigura interimatul postului de primar general.”

Noul primar general interimar al Capitalei, Silvia Radu, spune că a acceptat funcția, conștientă că este pentru o perioadă scurtă de timp.

„Sunt o persoană neafiliată politic, am o experiență vastă de gestiune în spate și sper  să-mi permită să conlucrez fructuos cu fiecare fracțiune din CMC pentru a găsi soluțiile necesare în gestiunea Capitalei. Înțeleg interesele și abordările politice din CMC, dar sper ca acest lucru să nu împiedice conlucrarea. Am venit în această funcție fiindcă am fost rugată de domnul Grozavu.”

Liderul fracțiunii PPEM în Consiliul municipal, Ruslan Codreanu, numit viceprimar al Capitalei, intenționează să continue lupta cu birocrația și corupția de la  Primărie.

În calitate de consilier, am avut mai multe propuneri pentru a reforma primăria pe diverse segmente, dar ne-am ciocnit de impedimente la nivel executiv. Chiar dacă este o decizie riscantă, îmi asum responsabilitatea și onoarea.”

Primar general al Capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție la sfârșitul lunii iulie, fiind cercetat în dosarul parcărilor cu plată. Interimatul funcției a fost preluat de viceprimarul Nistor Grozavu, cercetat și el în același dosar, dar eliberat sub control judiciar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău