Municipiul Chișinău are Plan local anticorupție pentru anii 2022-2025

  • 18 Mai 2022 17:10
Municipiul Chișinău are Plan local anticorupție pentru anii 2022-2025 Foto: Primăria municipiului Chișinău

Consiliul municipal Chișinău a aprobat Planul local anticorupție al APL Chișinău pentru anii 2022-2025. Scopul general al documentului este consolidarea instrumentelor de prevenire a riscurilor de corupție. Acesta include șase priorități deduse din rezultatul analizei problemelor la nivelul administrației publice locale, care sunt coordonate cu prioritățile prevăzute de Planul de acțiuni anticorupție aprobat de Guvern, transmite IPN.

Prioritățile se referă la consolidarea integrității instituționale prin prisma aplicării corespunzătoare a legislației anticorupție, dar și gestionarea eficientă și transparentă a patrimoniului municipal. Urmează să fie sporit gradul de transparență a procesului de achiziții publice, să fie sporită calitatea serviciilor publice prestate cetățenilor și să fie îmbunătățită comunicarea cu cetățenii. Va fi sporită transparența activității APL.

Planul prevede o sută de acțiuni și măsuri pentru atingerea obiectivelor prezentate, cu specificarea exactă a termenelor de realizare, indicatori de progres și rezultate scontate. Sursele financiare necesare pentru implementarea acțiunilor prevăzute vor fi aprobate în bugetul municipal Chișinău.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că anumite activități incluse în Planul anticorupție au fost deja implementate. Acestea se referă la vânzarea terenurilor, proces care are loc doar în bază de licitație publică. De asemenea, s-a inițiat procedura de luare la evidență a tot ceea ce se referă la patrimoniu. Toate achizițiile publice sunt desfășurate prin platforma „achiziții.md”. Edilul și-a stabilit drept una din priorități pentru mandatul său ca Primăria Chișinău sau activitatea APL Chișinău să devină cea mai transparentă din republică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău