Municipiile Strășeni din R. Moldova și Buzău din România au semnat un acord de înfrățire

  • 27 Mai 2022 09:34
Municipiile Strășeni din R. Moldova și Buzău din România au semnat un acord de înfrățire

Municipiile Strășeni din R. Moldova și Buzău din România au semnat un acord de înfrățire. Documentul a fost semnat de primarii Valentina Casian și Constantin Toma.

„Pentru Municipiul Straseni a cultiva prietenia cu orașele înfrățite este o plăcută responsabilitate. Avem convingerea ca semnele viitorului pot fi citite în proiectele noastre comune de astăzi, care sa creioneze imaginea unei Europe de astăzi în multiplele și expresivele fațete ale varietății sale culturale și sociale. Mulțumim Dlui Primar de Buzău, Constantin Toma, pentru deschidere și acest început frumos, cu impact major pentru altele comunități”, a menționat primarul Valentina Casian pe Facebook. 
 
De asemenea, Primaria Buzău își înființează propriul teatru " V. Maximilian", în cadrul căruia va activa o trupă mixtă de actori, atât de la Teatrul de la Chișinău, cât și actori buzoieni. „Petru Hadârcă, Director General al Teatrului "Mihai Eminescu " din Chișinău - locul unde s-a păstrat și își urmează destinul limba românească, este ales în funcția de director al Teatrului " V. Maximilian" din Buzău. Împreună cu autoritatile buzoiene, alături de regizorul Petru Hadârcă, producatorul Virgiliu Mărgineanu, actori renumiți, am petrecut o seară a memoriei - 100 de ani de Teatru Național " Mihai Eminescu " din Chișinău. Teatrul este o școală de limbă românească, un schimb de energie de la om la om, lumea are nevoie de TEATRU”, a mai menționat primarul de Strășeni. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău