Municipalitatea își propune o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul lunii martie

  • 03 Ianuarie 2022 12:53
Municipalitatea își propune o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul lunii martie

Autoritățile municipale din sănătate își propun să atingă până la sfârșitul lunii martie o rată de vaccinare anti-COVID de circa 70% în Chișinău. Subiectul a fost discutat luni la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a declarat că vaccinarea împotriva noului coronavirus rămâne o prioritate. Prognozele specialiștilor anticipează un nou val care ar putea fi provocat de tulpina Omicron. „Mobilitatea înainte de sărbători, perioada lunii decembrie, după sărbători, aglomerațiile din aeroport, când vin patru-cinci rute și stau toți grămădiți, nu este altceva decât un experiment de răspândire epidemiologică a COVID. Cu regret, experții ne spun că vom avea foarte curând, început de ianuarie, sfârșit de ianuarie – început de februarie, o izbucnire a noii tulpini”, a notat Boris Gîlca.

În municipiul Chișinău rata de vaccinare este de 43%. „Da, este cea mai înaltă rată, dar este încă insuficientă”, precizează șeful Direcției. El a mai spus că au fost stabilite deja adresele unde vor staționa, pe parcursul lunii ianuarie, cele două puncte mobile de imunizare.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a depășit 376 de mii de la începutul pandemiei. Mai bine de 10 mii de oameni au murit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău