Municipalitatea dă asigurări că beneficiarii vor primi compensațiile la căldură

  • 15 Ianuarie 2018 14:43
 Municipalitatea dă asigurări că beneficiarii vor primi compensațiile la căldură

Autoritățile municipale din Chișinău dau asigurări că beneficiarii își vor primi compensațiile la căldură. Bani în buget sunt prevăzuți în aceste scopuri, dar s-au admis unele întârzieri în condițiile modificării procedurilor de verificare a dosarelor și de emitere a facturilor, transmite IPN.

Factorii de decizie au comunicat, în cadrul ședinței operative de la Primărie, că până acum întreprinderea municipală „Infocom” elibera facturile pentru agentul termic, iar compensațiile puteau fi calculate în avans, până a transmite banii furnizorului.

Acum, facturile sunt eliberate de societatea cu răspundere limitată „Info Bon”. Primarul interimar Silvia Radu a cerut viceprimarului de ramură, Direcției generale locativ-comunală și amenajare și preturilor să transmită în cel mai scut timp informația necesară, astfel ca viitoarele facturi eliberate să fie recalculate luând în calcul compensația pentru lunile anterioare.

Cererile noi și cele de reconfirmare pentru obținerea compensației sunt depuse la gestionarii fondului locativ sau direct la preturi, apoi sunt aprobate de către comisiile speciale din preturi. Până acum, 28 de mii de familii au depus cereri pentru compensații la căldură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău