Muncitorii DGLCA au intervenit la curățarea trotuarelor și drumurilor din curțile de bloc

  • 28 Ianuarie 2023 11:18
Muncitorii DGLCA au intervenit la curățarea trotuarelor și drumurilor din curțile de bloc

Muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare au intervenit de la ora 02.00 dimineața la curățarea trotuarelor și drumurilor din curțile de bloc. În procesul de intervenție au fost antrenate 49 de utilaje speciale, iar pentru a combate ghețușul s-au împrăștiat aproape 90 de tone de material antiderapant, transmite IPN.

La deszăpezirea manuală au fost antrenați 384 de muncitori. Aceștia au intervenit pe trotuarele străzilor prioritare, căile de acces spre instituțiile sociale – spitale, centre ale medicilor de familie, școli și grădinițe. La fel s-a intervenit la stațiile de așteptare a transportului public.

În procesul de intervenție sunt antrenate și tractoare cu sărărițe atașate, mini-încărcătoare Avant și utilaje Hako.

Direcția locativ-comunală a achiziționat pentru acest sezon rece 1 200 de tone de sare care este repartizată la toate întreprinderile prestări servicii de sector și șase tone de lichid – clorură de calciu. DGLCA a mai achiziționat și șase tractoare dotate cu remorci, perii, lopeți. Au fost achiziționate și 25 de sărărițe, dar și 5 Avant-uri cu sărărițe, perii și utilaje de curățare a trotuarelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău