Muncitorii de pe plantațiile de ceai din India au intrat în grevă pentru a cere salarii mai mari

  • 30 Septembrie 17:39
Muncitorii de pe plantațiile de ceai din India au intrat în grevă pentru a cere salarii mai mari

Zeci de mii de muncitori de pe plantațiile de ceai din Assam, nord-estul Indiei, au intrat miercuri în grevă pentru a cere salarii mai mari, au anunțat sindicatele, în contextul în care salariul zilnic este în prezent de 157 de rupii (doi dolari), transmite Reuters, preluat de AGERPRES.

Până la 400.000 de lucrători au intrat în grevă la Assam, care este responsabilă pentru jumătate din producția de ceai din India, cerând un salariu de 350 de rupii pe zi, au precizat sindicatele.

Industria ceaiului din India, a doua cea mai mare din lumea după cea din China, are 3,5 milioane de lucrători, dintre care mulți sunt supuși abuzurilor și trăiesc în sărăcie pe plantațiile unde lucrează, arată studiile realizate de diferite organizații.

"Nu îmi permit să pierd nici măcar salariul pe o zi dar nu am altă alegere decât să fac grevă pentru ca să îmi fac auzită vocea", a spus Prem Kranti, care de 15 ani este culegător de ceai în Assam.

Secretarul general al Indian Tea Association, Arijit Raha, a spus că organizația profesională, ai cărei membri sunt responsabili pentru peste 60% din producția totală a țării, așteaptă ca oficialii să stabilească un salariu. "Acest lucru nu depinde de noi. Am cerut lucrătorilor să nu intre în grevă și să aștepte până ce procedurile vor fi finalizate", a spus Arijit Raha.

Pe lângă majorarea salariilor, greviștii au cerut și îmbunătățirea facilităților sanitare și de educație pentru familiile lor. În mod frecvent, proprietarii plantațiilor de ceai justifică salariile reduse pentru că sunt obligați prin lege să ofere lucrătorilor o serie de facilități precum locuințe sau îngrijiri medicale. Însă un studiu realizat de Universitatea Sheffield din Marea Britanie în 2018 a descoperit că foarte puține din aceste facilități erau oferite în realitate.

Bibek Das, secretarul Assam Sangrami Chah Shramik Sangh, un sindicat al lucrătorilor din industria ceaiului cu 45.000 de membri, a spus că impactul pandemiei de coronavirus i-a lăsat pe lucrători într-o situație și mai precară ca urmare a creșterii costului produselor de bază. "Guvernul a oferit foarte multe subvenții industriei ceaiului dar nimic pentru muncitori", a spus Das.

În prima jumătate a acestui an producția de ceai a Indiei a scăzut cu 26,4% în ritm anual până la 348,26 milioane kilograme din cauza inundațiilor și restricțiilor de mișcare impuse de pandemia de COVID-19, a anunțat luna trecută organismul de stat Tea Board. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
9
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:5,7 m/s
Sun
8
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Thu
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău