Munca de acasă, mai populară în Germania decât în alte țări europene

  • 19 Iulie 2023 11:59
Munca de acasă, mai populară în Germania decât în alte țări europene

Angajații germani profită la maximum de munca de acasă în comparație cu alte țări europene, potrivit unui studiu. Mai exact, Germania s-a clasat pe locul al doilea dintre 17 țări europene, cu o medie de puțin peste o zi de telemuncă pe săptămână, scrie agerpres.ro.

Singura țară în fața ei din Europa a fost Regatul Unit, cu 1,5 zile. Dintre cele 34 de țări chestionate la nivel mondial, Canada cu 1,7, Statele Unite cu 1,4 și Australia cu 1,3 zile pe săptămână sunt înaintea Germaniei. Media este de puțin sub 0,9 zile.

În Europa, Finlanda și Țările de Jos au de asemenea aproximativ o zi pe săptămână. În Austria este de 0,8 zile, în Polonia și Italia, de 0,7, iar în Franța și Danemarca, de 0,6.

Studiul, care se bazează pe un sondaj al angajaților cu normă întreagă la nivel mondial, a găsit puține zile de muncă de acasă în special în Coreea de Sud, cu 0,4 zile, precum și în Japonia și Greci, cu 0,5 zile de telemuncă.

Cercetătorii spun că nu există o explicație simplă pentru aceste diferențe. Mixul economic al industriilor din diferite țări, gradul digitalizării, dar și experiența lockdown-urilor din perioada pandemiei de coronavirus ar putea juca de asemenea un rol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău