Mulți agenți economici nu pot achita chiria și alte obligațiuni contractuale, deputat

  • 19 Martie 2020 11:45
Mulți agenți economici nu pot achita chiria și alte obligațiuni contractuale, deputat

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului, vine cu un apel către Guvern: să propună cât mai repede un proiect de modificare a Legii cu privire la Camera de Comerț și Industrie, care să fie examinat cu titlu de urgență, transmite IPN.

Alexandru Slusari menționează că, având în vedere situația creată în legătură cu instituirea stării de urgență, mulți agenți economici nu pot achita chiria și alte obligațiuni contractuale, iar persoanele fizice au probleme cu plata creditelor. „După introducerea stării de urgență aparent au survenit circumstanțele de forța majoră”, precizează deputatul într-o postare pe Facebook.

Într-un răspuns oferit parlamentarului, Camera de Comerț și Industrie precizează că după modificările în Codul Civil, care au întrat în vigoare la 1 martie 2019, nu poate elibera certificatele de forța majoră întrucât conceptul de forța majoră a fost înlocuit cu formula „impediment care justifică neexecutarea obligației”. Totodată, Legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie nu a fost modificată. Despre acest lucru Guvernul a fost informat de către CCI.

Camera de Comerț și Industrie anunță agenții economici, pe pagina sa web, că în următoarea perioadă, pentru informații ce țin de aplicarea clauzei contractuale de forța majoră sau „impediment care justifică neexecutarea obligației” să contacteze Serviciul Juridic al CCI a Republicii Moldova, la numărul de telefon: 060945773 sau e-mail: [email protected].

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău