MSNPS: Producătorii asigură prioritar instituțiile medicale cu oxigen lichid și gazos

  • 17 Martie 2021 11:06
MSNPS: Producătorii asigură prioritar instituțiile medicale cu oxigen lichid și gazos

Instituțiile medicale din țară au fost dotate cu peste 1 200 de concentratoare de oxigen, oferite din donații și achiziții. Încă 300 de concentratoare de oxigen, din donații, sunt așteptate să ajungă în țară. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, toți producătorii de oxigen asigură neîntrerupt și în regim prioritar instituțiile medicale cu oxigen lichid și gazos.

„Pe parcursul pandemiei de COVID-19, MSMPS a depus eforturi considerabile pentru a asigura instituțiile medicale cu echipamente și consumabile necesare, astfel încât să fie asigurată asistența medicală pacienților. Dacă să facem referință la asigurarea cu concentratoare de oxigen, informăm că acestea au fost dotate cu: generatoare de oxigen, rezervoare cu oxigen lichid și butelii cu oxigen în stare gazoasă”, precizează instituția într-un răspuns pentru IPN.

Oxigenoterapia este parte componentă a terapiei în cazurile medii și grave de COVID-19, pentru restabilirea nivelului de oxigen în cazul problemelor respiratorii. În cazul COVID-19, scăderea saturației de oxigen sub nivelul de 95% în aerul atmosferic la pacienți cu COVID-19 în repaus, fără suferință respiratorie anterioară, impune îmbogățirea aerului inspirat cu oxigen. Durata oxigenoterapiei prevede livrarea continuă sau cel puțin 15-18 ore pe zi, cu evitarea întreruperilor mai mari de două ore.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a depășit 207 mii, iar numărul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns la 4 402. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 4 411 pacienți cu COVID-19, dintre care 335 sunt în stare extrem de gravă. 69 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău