MSMPS ar putea detașa câte un lucrător medical la centre de informare COVID-19

  • 10 Aprilie 2021 09:15
MSMPS ar putea detașa câte un lucrător medical la centre de informare COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) va examina posibilitatea ca la cele 15 centre de informare COVID-19, deschise în localitățile din țară de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), să fie detașat câte un lucrător medical care să efectueze testarea rapidă a populației. Declarații în acest sens au fost făcute de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi, consideră că utilizarea acestei rețele de centre oferite de IGSU ar permite extinderea numărului de cetățeni care au necesitatea de a se testa cu testul rapid.

Urmează să se vadă dacă există stocuri suficiente în cadrul MSMPS pentru a asigura procesul de testare rapidă, iar dacă nu vor fi identificate stocurile necesare, se va purcede la achiziționarea în regim de urgență a unui nou lot de teste rapide.

Prim-ministrul a menționat că, datorită deschiderii în 15 localități din Republica Moldova a centrelor de informare COVID-19, de către IGSU, cât și de alte subdiviziuni din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, populația este mai informată. De la deschiderea lor, au fost repartizate 1600 de pliante informative privind COVID-19, precum și peste 800 de măști de protecție oferite gratuit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău