Motivul pentru care sportivii din Coreea de Nord nu vor primi telefoanele Galaxy Note8 pentru participarea la JO 2018

  • 09 Februarie 2018 12:22
Motivul pentru care sportivii din Coreea de Nord nu vor primi telefoanele Galaxy Note8 pentru participarea la JO 2018

Samsung este sponsor oficial al Jocurilor Olimpice de foarte mulți ani, iar în ultimii ani, lansează cu ocazia acestora versiuni speciale ale smartphone-urilor sale, pe care le face cadou concurenților, dar le oferă și la vânzare în cantități limitate, scrie Go4it.

Se pare însă că anumiți concurenți, precum cei din Coreea de Nord, nu vor primi în cadrul Olimpiadei de Iarnă telefoanele Galaxy Note8, motivele fiind în principal sancțiunile ONU față de țara lor, cât și legislația țării referitoare la dispozitive electronice și acces la internet, potrivit Go4it, citat de MEDIAFAX.

Această situație are deja un precedent. În cadrul Olimpiadei de la Rio de Janeiro din 2016, compania a oferit câte un Galaxy S7 în ediție specială tuturor concurenților, comisia olimpică refuzând însă să le ofere și celor 31 de participanți din Coreea de Nord. Se pare că sancțiunile ONU față de Coreea de Nord sunt principalele motive, întrucât există limitări pentru produsele de lux care ajung în această țară, cât și faptul că telefonul ar putea fi folosit și în alte domenii, precum cele militare.

De asemenea, legislația Coreei de Nord interzice orice dispozitiv echipat cu capabilități GPS, cât și dispozitivele care au acces fără limite la internet. Smartphone-urile și computerele din Coreea de Nord rulează sisteme de operare realizate de stat, care pot accesa doar un intranet cu informații despre Coreea de Nord și propagandă.

Nu în ultimul rând, Samsung este un brand din Coreea de Sud, care ar putea fi considerat un adevărat simbol al acestei țări. Întrucât relațiile dintre Sud și Nord au fost în ultimii 70 de ani destul de complicate, introducerea de produse sud coreene în țară ar putea fi periculoasă pentru atleți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău