Moțiunea simplă a BCS asupra politicilor Ministerului Finanțelor a picat

  • 01 Iulie 2022 18:37
Moțiunea simplă a BCS asupra politicilor Ministerului Finanțelor a picat

Moțiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanțelor nu a fost susținută astăzi în Parlament. „Pentru” au votat 23 de deputați din partea opoziției, „împotrivă” – 53 de deputați ai PAS, informează Radio Chișinău.

Dezbaterile pe marginea moțiunii au durat circa două ore.

Moțiunea a fost depusă la 20 iunie de deputații comuniști și cei socialiști. Ei au acuzat Ministerul Finanțelor de incompetență, de faptul că a admis creșterea inflației, a prețurilor și a respins măsurile de salvgardare propuse de opoziție. 

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a prezentat în plenul Parlamentului un raport prin care a descris măsurile aplicare de minister în contextul crizei economice și creșterii ratei inflației.

„Voi pleca din funcție atunci când colegii vor decide că va trebui să demisionez”, a spus ministrul răspunzând la una dintre întrebări.

Dumitru Budianschi a spus, între altele, că „unele forțe politice speculează la greu” pe tema crizei multidimensionale prin care trece Rep. Moldova. Potrivit lui, o aplicare a propunerilor opoziției ar fi cauzat o gaură bugetară de 26 mld. de lei, acuzând că moțiunea este una manipulatoare.

Ministrul a spus că Rep. Moldova depinde aproape în întregime de o singură sursă energetică, iar războiul din Ucraina a rupt lanțurile de logistice pentru operațiile export-import.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău