Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

  • 27 Septembrie 2016 21:43
Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

Grupul parlamentar al PSRM a depus cu puțin timp în urmă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, care și-a asumat marți, 27 septembrie, răspunderea pentru mai multe legi, inclusiv cea care prevede transformarea în datorie publică a împrumutului acordat de BNM celor trei bănci devalizate în 2014.

Liderul PSRM Igor Dodon a declarat că moțiunea fost susținută de 37 deputați – socialiști, comuniști și liberal-democrați. Guvernul poate fi demis prin moțiune de cenzură cu a votul a 51 de deputați.

Guvernul și-a asumat astăzi răspunderea în fața Parlamentului în privința unui pachet de șapte legi care se referă la sistemul financiar-bancar. Cel mai criticat de deputați a fost  proiectul care prevede transformarea în datorie publică a creditului de urgență acordat în 2014 și 2015 celor trei bănci în contextul tranzacțiilor frauduloase de proporții.

Pavel Filip a argumentat că legile trebuie să intre în vigoare cât mai repede, de aceea a fost necesară asumarea răspunderii Guvernului. El a precizat că adoptarea acestor legi este o precondiție pentru semnarea Acordului de finanțare cu Fondul Monetar Internațional.

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău