Moștenitorul imperiului Red Bull a scăpat de acuzații în cazul morții unui polițist thailandez

  • 24 Iulie 2020 15:25
Moștenitorul imperiului Red Bull a scăpat de acuzații în cazul morții unui polițist thailandez

Poliția din Thailanda a renunțat la acuzații împotriva lui Vorayuth Yoovidhya, moștenitorul imperiului Red Bull, după ce acesta a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unui polițist, în 2012, informează CNN, preluat de Digi24.ro

Cazul a intrat în atenția publicului încă din 2012, autoritățile fiind acuzate de cetățeni că sunt mai îngăduitoare cu acuzații care au bani și relații.

"Am fost informați de către procurorul general pe 12 iunie despre decizia definitivă de a nu-l trimite în judecată pe Vorayuth Yoovidhya. L-am informat pe Vorayuth Yoovidhya despre decizie și am revocat mandatul de arestare", a declarat colonelul Sampan Luangsajjakul de la Poliția regală thailandeză pentru CNN.

Cum s-a produs accidentul

Vorayuth Yoovidhya se afla la volanul unui automobil Ferrari pe 3 septembrie, 2012, când a intrat în coliziune cu un polițist pe motocicletă aflat în timpul serviciului. În urma accidentului, polițistul a murit. Yoovidhya a fost în 2012 acuzat de conducere în stare de ebrietate, negiljență criminală și fugă de la locul accidentului.

Sergentul Wichien Klanprasert răspundea la un apel legat de un jaf când motocicleta lui a fost lovită de ceea ce martorii au descris ca fiind o mașină sport neagră, la ora 5 dimineața, anunța în 2012 poliția thailandeză.

Anchetatorii au urmărit petele de ulei de la locul faptei până la casa lui Yoovidhya. Zeci de polițiști au înconjurat clădirea, dar au intrat după ce au obținut un mandat. În curte au găsit un Ferrari negru avariat în partea din față, cu airbag-urile declanșate.

Yoovidhya a recunoscut că se afla la volanul mașinii și că a lovit motocicleta, însă a susținut că polițistul i-a tăiat calea, a declarat atunci Aunuchi Lekbumrung, înalt oficial al poliției.

Vorayuth Yoovidhya a fost eliberat pe o cauțiune de 16.000 de dolari.

Familia lui Vorayuth Yoovidhya este extrem de bogată

Vorayuth Yoovidhya este membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Thailanda. Bunicul său, Chaleo Yoovidhya, a creat formula băuturii energizante Krathing Daeng, sau Red Bull, care a devenit populară în Thailanda. În 1987, acesta s-a asociat cu austriacul Dietrich Mateschitz și au creat împreună brandul internațional.

Averea familiei lui Vorayuth Yoovidhya a fost evaluată la 13,1 miliarde de dolari de către Forbes în 2017, iar tatăl lui Vorayuth, Chalerm, este al doilea cel mai bogat om din Thailanda, cu 20,2 miliarde de dolari.

O presupusă tentativă de a mușamaliza cazul - în cadrul căreia poliția a arestat un suspect care spunea că se afla la volanul mașinii în timpul accidentului - a dus la suspendarea unui ofițer de poliție și a atras și mai multe critici din partea populației.

Vorayuth Yoovidhya i-a plătit familiei victimei echivalentul a 97.000 de dolari pentru a împiedica lansarea unui proces civil.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău