Moscova va anula focurile de artificii și marile concerte în aer liber în timpul sărbătorilor de Anul Nou

  • 19 Noiembrie 2022 15:11
Moscova va anula focurile de artificii și marile concerte în aer liber în timpul sărbătorilor de Anul Nou

Focuri de artificii și concerte masive în aer liber nu vor fi organizate la Moscova în perioada sărbătorilor de Anul Nou, a scris vineri primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe blogul său, anunță agenția TASS.

„Considerăm că este prudent să ne abținem de la organizarea de focuri de artificii și concerte mari în aer liber în acest an. Cu toate acestea, Moscova va face sărbătorile la fel de strălucitoare și înfrumusețate cum se cuvine iubitului nostru oraș”, a scris el, mpotrivit G4Media. 

Sobyanin a precizat că sărbătorile vor fi dedicate participanților la operațiunea militară specială, așa cum numește Rusia invazia Ucrainei, și angajaților din industria de apărare. El a adăugat că ajutoarele umanitare vor fi colectate în numeroase parcuri și locuri de festival din Moscova.

„În locurile de festival vor fi organizate evenimente pentru familiile locuitorilor din Moscova care au fost recrutați”, a anunțat el.

Potrivit primarului, „copiii vor putea, de asemenea, să folosească poșta lui Moș Gerilă pentru a trimite felicitări soldaților noștri și locuitorilor din noile regiuni”. În plus, parcurile, patinoarele și locurile de desfășurare a festivalului „Călătorie spre Crăciun” își vor deschide porțile pentru toată lumea în perioada sărbătorilor.

Miercuri, primarul Moscovei a propus ca locuitorii orașului să voteze online cu privire la modul în care capitala ar trebui să marcheze festivitățile de Anul Nou. Aproximativ 300.000 de persoane și-au exprimat opinia.

„În timpul votului, mai mult de 80% dintre respondenți au susținut ideea sărbătorilor de Anul Nou și a decorării festive a orașului”, a scris Sobyanin pe blogul său de vineri.

Primarul a explicat că 29% dintre alegători au susținut activitățile festive cunoscute, în timp ce 52% au propus să se renunțe la concertele masive în aer liber.

„Vă mulțumesc, prieteni, pentru răspunsul entuziast. Decizia voastră va fi adusă la viață”, a adăugat primarul.

În urma mobilizării parțiale, cel puțin 15 regiuni rusești au decis anterior să reducă sau să anuleze complet festivitățile din orașele și localitățile lor, redirecționând fondurile pentru susținerea recruților și a familiilor acestora, au precizat autoritățile regionale. Unele dintre ele nu vor avea iluminatul festiv al orașelor și nici focuri de artificii, dar, subliniază TASS, vor organiza activități sociale, cum ar fi concerte de Anul Nou pentru copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău