Moscova taie din pensii și asistență socială, în favoarea armatei și a serviciilor secrete

  • 12 Mai 2018 10:03
Moscova taie din pensii și asistență socială, în favoarea armatei și a serviciilor secrete

Ministerul de Finanțe al Rusiei a propus reducerea alocarilor în cadrul bugetului de ”Politica sociala” cu 53 de miliarde de ruble (710 milioane euro), Fondul de pensii urmand sa piada în 2018 circa 51,5 miliarde de ruble. Rectificarea bugetara a fost anuntata pe portalul federal al proiectelor de acte normative.

Astfel, se propune reducerea cheltuielilor cu asigurările sociale cu aproape 6 miliarde de ruble și cu peste două miliarde de ruble a alocațiilor de stat acordate persoanelor cu handicap, scrie Pagina de Rusia.

În același timp, cheltuielile pentru serviciile de securitate si politie vor crește cu 20 de miliarde de ruble.

Totodata, cu 2,3 ​​miliarde de ruble cresc cheltuielile pentru armată, si cu 4,5 miliarde de ruble cheltuielile privind sistemul de penitenciare.

În total, guvernul rus intenționează să aloce aproximativ cinci trilioane de ruble (67,3 miliarde de euro) pentru armată, servicii secrete si politie, suma reprezentând aproximativ 29% din taxele colectate în țară.

La 7 mai, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret în care cere Guvernului să se asigure că pana in 2024 Rusia se va alătura top cinci cele mai mari economii din lume, sa creasca speranța de viață la 78 de ani, sa asigure o creștere a pensiilor peste rata inflației, și sa reduca sărăcia la jumătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău