Moscova susține că a doborât patru rachete HARM de fabricație americană deasupra teritoriului său, lângă Ucraina

  • 19 Decembrie 2022 14:33
Moscova susține că a doborât patru rachete HARM de fabricație americană deasupra teritoriului său, lângă Ucraina

Armata rusă a afirmat luni că a doborât patru rachete HARM de fabricație americană deasupra teritoriului său, pe cerul regiunii ruse Belgorod la frontiera cu Ucraina, unde Moscova duce o ofensivă de la începutul lui februarie, informează Agerpres.

„Patru rachete anti-radar americane HARM au fost doborâte în spațiul aerian al regiunii Belgorod", a anunțat Ministerul Apărării rus, în raportul său zilnic postat pe Telegram, fără alte precizări.

Localitățile și infrastructurile din regiunea Belgorod au de suferit frecvent din cauza tirurilor, adesea mortale, atribuite de Moscova armatei ucrainene.

Rachetele americane AGM-88 HARM sunt rachete tactice aer-sol concepute pentru a căuta și distruge sistemele de apărare aeriană ale adversarilor echipate cu radar.

Statele Unite au adaptat rachetele antiradar AGM-88 "HARM" pentru avioanele de vânătoare MiG-29 ale Forțelor Aeriene Ucrainene. În august, Colin Kahl, secretarul adjunct pentru afaceri politice în Departamentul american al Apărării, a subliniat că SUA au furnizat Ucrainei mai multe rachete HARM pe care le-au reconfigurat pentru a putea fi lansate de avioane MIG-29, deși au fost concepute pentru avioanele americane.

Rusia a declanșat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău