Moscova și Roma investesc 300 de milioane de euro pentru a sprijini extinderea pe piața rusă a firmelor italiene

  • 04 Iulie 2019 15:53
Moscova și Roma investesc 300 de milioane de euro pentru a sprijini extinderea pe piața rusă a firmelor italiene

Fondul rus de investiții directe (RDIF) va semna un acord cu banca italiană de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a investi împreună 300 de milioane de euro (338 de de milioane de dolari) în firmele din Italia care vor să-și extindă afacerile pe piața rusă, a afirmat joi șeful fondului, Kirill Dmitriev, într-un interviu acordat Reuters.

"CDP are un portofoliu important de companii și noi vom lucra cu ei pentru a promova investițiile în Rusia", a declarat Kirill Dmitriev.

Acordul între RDIF și CDP va fi semnat joi la Roma, cu ocazia vizitei președintelui rus Vladimir Putin în Italia.

Investițiile străine din Italia au scăzut semnificativ de la impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, în urma anexării de către Moscova a Crimeei, în 2014, și a tensiunilor din Ucraina. Dar anul trecut Putin și premierul italian Giuseppe Conte s-au angajat să extindă legăturile economice dintre cele două țări.

"Această vizită a președintelui Putin va juca un rol important în promovarea cooperării economice și a proiectelor de investiții între Italia și Rusia", a afirmat Dmitriev.

În ultimii ani, produsele "Made in Italy" au devenit din ce în ce mai populare în Rusia.

Dmitriev a explicat că producătorul italian de paste Barilla este interesat de extinderea afacerilor în Rusia, în timp ce producătorul de anvelope Pirelli vrea să continue modernizarea și extinderea fabricii sale din Voronezh. De asemenea, a anunțat șeful RDIF, compania italiană de utilități Enel SPA va dezvolta mai multe parcuri eoliene în statul rus.

În iunie, Enel Rusia a anunțat că board-ul său a acceptat vânzarea termocentralei Reftinskaya GRES către Kuzbassenergo, deținută de Siberian Generating Company (SUEK), valoarea tranzacției fiind de aproximativ 21 de miliarde de ruble (323 milioane de dolari).

Reftinskaya, cu o capacitate de 3,8 gigawați, este cea mai mare termocentrală deținută în Rusia de Enel, care încearcă să o vândă din 2016.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău