Moscova interzice demonstrațiile în oraș, indiferent dacă sunt pro sau împotriva invaziei în Ucraina

  • 04 Martie 2022 19:47
Moscova interzice demonstrațiile în oraș, indiferent dacă sunt pro sau împotriva invaziei în Ucraina

Autoritățile din Moscova au respins cererile pentru demonstrații atât din partea adversarilor invaziei Ucrainei, cât și ale susținătorilor forțelor armate ale Rusiei, informează vineri DPA.

Într-un comunicat difuzat vineri, administrația locală a menționat pandemia de coronavirus pentru a justifica interdicția. Autoritățile nu au dezvăluit cine a solicitat autorizarea mitingurilor și cu ce ocazie, scrie Agerpres.

Partidul de opoziție Iabloko a criticat aspru invazia Ucrainei ordonată de președintele Vladimir Putin și a anunțat că va organiza un marș de protest la Moscova.

Potrivit site-ului independent de știri Meduza, au fost cereri și din partea susținătorilor a ceea ce Kremlinul numește "operațiune militară specială" în Ucraina.

Demonstrațiile au fost interzise de multă vreme la Moscova din cauza pandemiei.

Cu toate acestea, oamenii au ieșit recent în stradă în zeci de orașe din Rusia pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina, în ciuda faptului că se confruntă cu arestări, amenzi mari și violențe ale poliției. Mii dintre ei au fost reținuți până acum.

La Moscova, administrația orașului a primit mai multe cereri pentru autorizarea de demonstrații cu 25.000 până la 100.000 de participanți.

Iabloko le-a cerut adversarilor războiului din Ucraina să-și manifeste opoziția pe social media și să organizeze petiții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău