Moscova îndeamnă autoritățile separatiste de la Tiraspol să întreprindă de urgență măsuri suplimentare pentru a „proteja teritoriul și populația regiunii” de pericolele din exterior

  • 13 August 11:32
Moscova îndeamnă autoritățile separatiste de la Tiraspol să întreprindă de urgență măsuri suplimentare pentru a „proteja teritoriul și populația regiunii” de pericolele din exterior

Moscova îndeamnă autoritățile separatiste de la Tiraspol să întreprindă de urgență măsuri suplimentare pentru a „proteja teritoriul și populația regiunii” de pericolele din exterior, în contextul situației complicate din regiune, transmite Radio Chișinău.

O recomandare în acest sens, care include acțiuni și termene concrete, elaborate de deputații ruși Alexandr Rakitin și Vladimir Djabarov, a fost prezentată deja administrației regiunii secesioniste, și a fost elaborată după lucrările mesei rotunde „Participarea Federației Ruse la operațiunea de menținere a păcii în Transnistria. 30 de ani de pace și stabilitate în regiune”, care a avut loc la Moscova la finele lunii iulie, scrie novostipmr.com.

Autorii rezoluției solicită Ministerului rus de Externe „să elaboreze un set de măsuri împotriva Republicii Moldova în cazul unor acțiuni neprietenoase împotriva contingentului rus de menținere a păcii” din regiune, „să consolideze activitatea de informare” și „să continue îmbunătățirea serviciilor consulare pentru cetățenii ruși care locuiesc în rmn”.

În particular, Ministerului Apărării al Federației Ruse i se pune în sarcină să  „implementeze toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța forțelor ruse de menținere a păcii și a cetățenilor ruși” din stânga Nistrului.

Potrivit aceluiași document, Tiraspolul urmează să interacționeze cu Ministerul de Externe și cu Ministerul Apărării de la Moscova „în ceea ce privește îmbunătățirea cadrul de reglementare pentru asigurarea regională și consolidarea securității naționale a Federației Ruse”.

Amintim că la lucrările mesei rotunde din iulie în Consiliul Federației Ruse au participat liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și pretinsul ministru de externe al regiunii separatiste, Vitaly Ignatiev, învinuiți de autoritățile constituționale de la Chișinău că au făcut o serie de declarații calomnioase la adresa Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,6
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,68 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
17
Mon
14
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău