Moscova încă mai caută în spațiu cei 19 sateliți lansați spre orbita Pământului (VIDEO)

  • 29 Noiembrie 2017 16:27
Moscova încă mai caută în spațiu cei 19 sateliți lansați spre orbita Pământului (VIDEO)

Reprezentanții „Roscosmos“, agentia spatiala a Rusiei, inca mai spera să descopere pe orbita Pamantului cei 19 sateliti lansati ieri dimineata de pe cosmodromul Voscinîi. După cum scrie TASS, instalațiile de monitorizare a spatiului cosmic din Federația Rusă și din alte țări continuă să caute cele 19 aparate pe orbita Pamantului.

Cu toate acestea, probabilitatea detectarii satelitilor este estimată de experți la zero sanse. Nimeni nu vede sateliții in spatiu. În același timp, există o mulțime de informatii de la alte surse din industria spațială, care sustin ca aparatele nu sunt pierdute în spațiu, ci în ocean, cel mai probabil în Atlantic.

Academicianul Alexander Jelezniakov a declarat că versiunea prabusirii celor 19 sateliți în ocean este confirmata de unul dintre piloții de avion civil care a observat o minge de foc cazand in Atlanticul de Nord. Pilotul aeronavei străine care zbura pe langa Islanda a scris pe unul dintre site-urile de specialitate: ”am văzut o minge de foc luminoasa care s-a spart în mii de fragmente in ardere. A trecut chiar pe langa noi la N50W035, aproximativ 06.00 UTC. Din păcate, iPad-ul mea nu a inregistrat bine imaginea. Au fost insa alti piloti care au văzut mingea de foc, pentru că toți vorbeau despre asta pe frecvența “aer-aer””- a comentat pilotul în mesajul său.

Potrivit academicianului Jelezniakov, din moment ce nici NORAD și nici mijloacele rusești de detecție nu au reusit in 24 de ore sa repereze satelitii pe orbită, asta inseamna ca aparatele nu se mai afla în spațiu. De regula, americanii anunta foarte repede astfel de informații pe site-uri specializate, adauga expertul.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău