Moscova este foarte îngrijorată în legătură cu noul test balistic efectuat de Coreea de Nord

  • 06 Martie 2017 13:30
Moscova este foarte îngrijorată în legătură cu noul test balistic efectuat de Coreea de Nord

Moscova este foarte îngrijorată în legătură cu cele mai recente teste cu rachetă ale Coreei de Nord, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„În mod clar, suntem foarte îngrijorați – acestea sunt tipul de acțiuni care duc la o escaladare a tensiunilor în regiune și, bineînțeles, în această situație, Moscova face apel la reținere din partea tuturor celor implicați”, a spus Peskov într-o conferință de presă, scrie news.ro.

Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în mare, în apropiere de coasta de nord-vest a Japoniei, luni dimineață, au declarat oficiali sud-coreeni și japonezi, la câteva zile după ce statul izolat a promis măsuri de retorsiune în urma exercițiilor militare americano-sud-coreene, pe care la consideră o pregătire de război.

Coreea de Nord a testat în trecut rachete cu o rază de acțiune de peste 3.000 de kilometri, și a anunțat că este pe punctul de testa o rachetă balistică intercontinentală, ce ar putea amenința zona continentală a Statelor Unite, aflată la circa 9.000 de kilometri distanță.

În aceste condiții,Casa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenții militare cu scopul de a pune capăt amenințării nucleare nord-coreene, au declarat surse apropiate dosarului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău