Moscova, după ce SUA a anunțat noi arme pentru Ucraina: „Crește pericolul unei confruntări militare directe între Rusia și Occident”

  • 05 Octombrie 09:11
Moscova, după ce SUA a anunțat noi arme pentru Ucraina: „Crește pericolul unei confruntări militare directe între Rusia și Occident”

Decizia Statelor Unite de a trimite ajutor miliar suplimentar Ucrainei reprezintă o amenințare pentru interesele Moscovei și crește riscul unei confruntări militare între Rusia și Occident, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, după anunțul SUA privind un nou pachet cu ajutoare militare, în valoare de 625 de milioane de dolari, pentru Ucraina.

„Percepem aceasta (ajutorul militar anunțat - n.r.) ca pe o amenințare imediată la adresa intereselor strategice ale țării noastre”, a notat Anatoli Antonov miercuri, într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.

„Furnizarea de produse militare de către Statele Unite și aliații lor nu numai că va prelungi vărsarea de sânge și va face noi victime, dar crește de asemenea pericolul unei confruntări militare directe între Rusia și țările occidentale”, a mai spus ambasadorul rus.

Președintele american Joe Biden a anunțat marți, într-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, un nou transport american de echipamente militare, în valoare totală de 625 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Acest transport va include în special noi sisteme Himars pentru armata ucraineană. Aceste sisteme de lansatoare de rachete extrem de precise și puternice au jucat un rol important în recentele progrese înregistrate de forțele ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău