Moscova, blocată de căderi de zăpadă excepționale

  • 12 Februarie 2021 19:30
Moscova, blocată de căderi de zăpadă excepționale

Căderi de zăpadă excepționale s-au abătut vineri asupra Moscovei, o "apocalipsă" albă fiind anunțată pentru weekend, pe fondul valului de frig care a lovit Europa, informează AFP, preluat de Agerpres.


În pofida mobilizării a 13.500 de mașini de deszăpezit, departamentul de transport din Moscova a făcut apel vineri la locuitori să evite deplasările.

"Există o cantitate mare de zăpadă pe drumuri, ceea ce complică foarte mult traficul", a declarat municipalitatea, citată de agenția de presă Interfax, raportând totodată numeroase accidente.

La ora 17:00 (14:00 GMT), ambuteiajele din capitală au atins nivelul maxim de 10, potrivit aplicației Yandex Maps, o cifră excepțională într-un oraș renumit pentru blocajele sale de trafic.

În același timp, temperaturile s-au situat în jurul valorii de -15 grade Celsius.

Iarna trecută, în capitală au fost înregistrate maxime record și foarte puțină zăpadă, însă în acest weekend, meteorologii au prognozat un "armageddon" de fulgi.

Se estimează că stratul de zăpadă ar putea crește cu 30 de centimetri până duminică, apropiindu-se de recordul de 77 de centimetri înregistrat în 2013.

Potrivit viceprimarului Moscovei, Piotr Birioukov, în prezent funcționează 56 de puncte de colectare a zăpezii și circa 60.000 de angajați au fost mobilizați la curățarea străzilor.

O purtătoare de cuvânt a serviciului meteorologic rus Rosguidromet, Marina Makarova, a declarat pentru AFP săptămâna aceasta că acest episod excepțional de ninsori este în continuarea valului de frig care a lovit Europa de Vest.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău